1.19.2017

Shoqata 'Unë Gruaja' kërkon Psikolog/e dhe avokat/e në Progradec

Njoftime për punësime – 2 (dy) pozicione vakante
Njoftim për punësim 1 – Pogradec
Shoqata “Unë, Gruaja” Pogradec kërkon të punësojë një ekspert/e me kohë të plotë për të mbështetur nga pikëpamja ligjore gratë e vajzat viktima të dhunës në familje. Eksperti/ja duhet të ketë përfunduar studimet në drejtësi, të njohë dhe të respektojë etikën profesionale dhe atë të komunkimit. Preferohet avokat me licencë. 
Të interesuarit të paraqesin një letër interesi dhe CV pranë shoqatës “Unë, Gruaja” deri më datë 25.01.2017.
Nr. Telefoni: 083222140
E-mail: une_gruaja@yahoo.com

Njoftim për punësim 2 – Pogradec
Shoqata “Unë, Gruaja” Pogradec kërkon të punësojë një psikolog/e me kohë të plotë për të mbështetur me këshillim dhe ekspertizë gratë e vajzat viktima të dhunës në familje, si edhe fëmijët e tyre. Psikologu/ja duhet të ketë përfunduar studimet për psikologji, të njohë dhe të respektojë etikën profesionale dhe atë të komunkimit. Masteri në psikologji është i preferuar.
Të interesuarit të paraqesin një letër interesi dhe CV pranë shoqatës “Unë, Gruaja” deri më datë 25.01.2017.
Nr. Telefoni: 083222140
E-mail: une_gruaja@yahoo.com

Linku origjinal i postimit: http://unegruaja.org/?p=2551

1.18.2017

LEAD Albania Program

LEAD Albania, a fellowship program similar to the White House Fellows Program, aims to provide gifted young Albanian professionals with first-hand experience in the process of governing Albania.  Fellows are assigned to senior positions within the Prime Ministry, Office of the President, Ministries, and Municipality of Tirana. The Fellowship experience is supported by an educational component where Fellows participate in seminars on: European integration, public policy, decision making, foreign policy, security policy, leadership, and soft skills development.  The program envisions that Fellows will not only learn in their positions but that they will also contribute significantly to the productivity, efficiency and innovativeness of the host institutions. 


About

Engagement in the work of the central government agencies is at the heart of the LEAD Albania program. Fellows will spend a year as full-time, paid advisers or assistants to the top officials of the Prime Ministry, Ministries, the Office of the President, and the Municipality of Tirana. Fellows may also be required to work on issues outside of their area of expertise. Responsibilities can be wide ranging and will be defined in the job description developed by the AADF and each host institution prior to placement of the Fellow. Fellows may be required to undertake domestic and international travel as part of their assignment and for learning purposes.
The list of positions for Fellows may vary from year to year. The number of Fellows selected will also depend on the quality of applications. The year-long Fellowship begins in the fall of each year.
The LEAD Albania Program will pay each Fellow a salary and benefits based on the pay scale of the agency where they are placed. Fellows will not be permitted to have additional employment during their year of government service. In return for the privilege of participating in the Program, Fellows will be expected to apply what they have learned by contributing to the nation as leaders in their respective communities, professions, and in public service. Fellows will be expected to return to their former occupations or undertake new career paths with the attained experience in public policy. Participants will be better prepared to contribute to national affairs, thereby fulfilling the mission of the program.

1.16.2017

Mundësi punësimi dhe praktike për programues, Android dhe Web pranë Kreatx

Te nderuar miq, ne Kreatx jemi duke kerkuar
1)Programues
a)Android 
b)Web
Kandidatet duhet te kene koncepte shume te mira ne: 
Algoritmike
Strukture te dhenash 
Arkitekture sistemesh kompjuterike 
Sisteme Operimi
Programim i Prirur drejt Objekteve

Preferohen kandidate me anglishte te folur dhe te shkruar te nivelit te larte.

2)Studente per internship/praktike. 
Preferohen studente qe kane mbaruar ciklin e studimeve bachelor ose master ne dege te informatikes si psh: 
Informatike Ekonomike, Inxhinieri Informatike, Informatike FSHN. 
Ne perfundim te internship Kreatx ofron mundesi reale punesimi ne pozicionet: 
Programues Web, programues Android, Analiste Biznesi.

Behuni Pjese e stafit te Kreatx, Ne ju ofrojme ambjent pune dinamik dhe motivues dhe shperblime per performance te mire dhe invocaion.
Per te aplikuar per internship dergoni email me titull INTERN ne info@kreatx.com
Per te aplikuar per punesim dergoni email me titull JOB ne info@kreatx.com

Faleminderit dhe suksese!

1.06.2017

Edona Bilali në Wake Up, Top Channel për Indeksin Europian të Intensitetit në Punë

http://top-channel.tv/new/tv/tv.php?id=87434

Template CV

NAME SURNAME

Full University Professor
Chair, Institute for Information Management and Control
Department of Information Systems and Operations
WU Vienna University of Economics and Business

Address..........
Phone: +...........Fax: +..........
e-mail
link

Personal data
Date of birth: 
Citizenship: 
Education
2001-2006
Vienna University of Economics and Business Administration (9 Jan 2006)
Habilitation: Information Systems Business Administration / Information Systems (“Betriebswirtschaftslehre insbesondere Wirtschaftsinformatik
1997-2001
Vienna University of Economics and Business Administration
Doctoral Study of Social and Economic Sciences ("Doktorat der Sozial- und Wirtschaftswissenschaften")
1992-1997
University of Salzburg, Postgraduate/Master: Applied Informatics
1987-1992
A-Levels at the HTBLA Braunau, Specialization: Informatics and Engineering
Current positions
    Full University Professor / Chair in Management Information Systems, WU, Institute for Information Management and Control, Aug. 2-6, A 1090 Vienna, Austria
Positions held
2008 – 2011
Senior Lecturer for Technology and Information Management, School of Management, Royal Holloway University of London (RHUL), United Kingdom
2007 – 2008
Guest Professor for Business Intelligence, Management Center Innsbruck (MCI), University of Applied Sciences, Management & IT, Austria
2006  – 2007
Associate Professor, WU, Department of Information Systems and Operations, Austria
1998  – 2005
Assistant Professor, WU, Department of Information Systems and Operations, Austria
Positions offered
    2007: Professor for Management Information Systems, Chair of MIS, Papua New Guinea University of Technology (PNG Unitech), Department of Business Studies, Lae, PNG
Visiting positions
    2002  – 2002
Visiting Scholar, Aston Business School (Aston University), Operations and Information Management Group, United Kingdom
Editorial WORK
    Information & Management, I&M, Elsevier, ISSN 0378-7206, editorial board member since 2008.
    The Open Information Systems Journal, TOISJ, Bentham Open (Bentham Science Publishers), ISSN 1874-1339, editorial board member, 2007-2012.
    International Technology Management Review, ITMR, Editorial advisory board, Academic Global Publications, ISSN 1835-5269, since 2006
Conference WORK
    American Conference on Information Systems (AMCIS), 2013: Track: Global, International, and Cultural Issues in IS (SIGCCRIS), Track Co-Chair
    International Conference on Information Resources Management (Conf-IRM) 2013, AIS affiliated conference, Track Co-Chair
    American Conference on Information Systems (AMCIS), 2012: Track: Global, International, and Cultural Issues in IS (SIGCCRIS), Track Co-Chair
    International Conference on Information Resources Management (Conf-IRM) 2012, AIS affiliated conference, Conference Co-Chair
    Operations Research 52 (OR52), 2010, The OR Society, Track: Information Systems and Knowledge Management, Track Chair
    Annual Conference of the European Academy of Management (EURAM) 2005, Information Systems, Sourcing, and Strategic Agility, Track Co-Chair
OTHER positions
    Committee member of the Austrian Academy of Sciences, nominated by Universities Austria, referee for the research fellowship programs (APART, DOC, DOC-fFORTE, MAX KADE), Vienna, Austria
    Expert evaluator for the Romanian Government and National Council for Scientific Research, Bukarest, Romania
    Academic Advocate, Information Systems Audit and Control Association (ISACA), 3701 Algonquin Road, USA
    Scientific Appointee, Integration3000(.at) – Association for Promoting Interdisciplinary Research, Austria
Outside recognition
    Invited Program Committee member for international conferences, e.g., for IADIS Information Systems (IS), Mediterranean Conference on Information Systems (MCIS), World Multi-Conference on Systemics, Cybernetics and Informatics (WMSCI), International Conference on ICT Management for Global Competitiveness  and Economic Growth in Emerging Economies (ICTM)
    Conference keynote at the "Operations Research 52" (OR52) conference of The OR Society together with J.-R. Córdoba and A. Pilkington. "IS as an Evolving Discipline in the Making: Comparing EJIS and MISQ between 1995 to 2008", London, UK, 7 Sep 2010
    Invited talk: "Internal Control over Financial Reporting – An Application of CobiT to Sarbanes Oxley Compliance Assessments", Royal Holloway, University of London, School of Management, Research Seminar Series, 20 Jan 2010
    Invited talk: "Understanding IT Innovation Assimilation by Firms – An Absorptive Capacity Perspective", Management Seminar Series, Boğaziçi University, Istanbul, 14 Dec 2009
    Best Paper Award, The 13th World Multi-Conference on Systemics, Cybernetics and Informatics (WMSCI 2009), Orlando, Florida, USA, awarded 24 Aug 2009
    Invited talk: ”Service Management in a Service Oriented Architecture supported by Open Source Software", University of Innsbruck, Austria, 7 Apr 2008
    Certified Information Security Manager (CISM) accredited under ISO/IEC 17024:2003, approved by US Department of Defense (DoD) 8570.01-M, 2008
    Invited talk: ”The assessment of Information Systems (IS) with selected basic and extended multiple attributive decision making approaches", Swiss Federal Institute of Technology Zurich (ETH Zurich), Switzerland, 21 Nov 2007
    Invited talk: ”Business Intelligence – New directions for research and business practice”, Management Center Innsbruck (MCI), University of Applied Sciences, Management & IT, 10 Apr 2007, Austria
    Certified Information System Auditor (CISA) accredited under ISO/IEC 17024:2003, approved by US Department of Defense (DoD) 8570.01-M, 2005
    Award of the Austrian National Bank, Visiting Scholarship UK, ERP study, 2002
    Scholarship of Excellence, Faculty of Natural Sciences, University of Salzburg, 1997
    Scholarship of Excellence, Faculty of Natural Sciences, University of Salzburg, 1996
Research interests
    IT Governance, Risk and Compliance
    Cognitive Decision Support Systems
    IT Evaluation, Decision Making and Audits
    IT Program and Project Management
    IT Performance and Information Security Measurement
    Dynamic IT Capabilities
    The dynamics of IS as a discipline.
Teaching experience
    Undergraduate: Foundations of Modeling w/o Specializations, WU, (German)
    Undergraduate: Business Computing with Internet, Database and Spreadsheet Applications, WU, (German, English)
    Undergraduate: Project Management, Royal Holloway, Univ. of London, (English)
    Undergraduate: Introduction to Business Information Systems II, WU, (German)
    Undergraduate: Business Modeling with ERP (SAP R/3), WU, (German)
    Undergraduate: Decision Support for IT Investments, WU, (English)
    Undergraduate: Information Management in Organizations II, WU, (German)
    Undergraduate: IT Security, Risk and Compliance, WU, (English)
    Postgraduate: Business Intelligence, Management Center Innsbruck (MCI), University of Applied Sciences, (German)
    Postgraduate: Knowledge Management, Royal Holloway, Univ. of London, (English)
    Postgraduate: IT-Governance and Controlling, WU, (English)
    Postgraduate: IT Controlling, WU, (English)
    Postgraduate: IT Projects, WU, (German)
    Postgraduate: Information Business and Management, WU, (English)
    Doctoral Level: Process-oriented Information Business, WU, (English, German)
    Doctoral Level: Information Management and Control, WU, (English, German)
Memberships
    Association for Information Systems (AIS), USA
    Information Systems Audit and Control Association (ISACA), Silver Level Member for commitments to the profession and years of services, ID 272772, USA
    The OR Society, UK
    Austrian Computer Society (OCG), Austria
    Verband der Hochschullehrer für Betriebswirtschaft (German Academic Association for Business Research), Germany
    European Research Center for Information Systems (ERCIS), Germany
    The International Information Management Association (IIMA), USA
Research-PROJECTS
2012 – 2013                  Information Integration for Enterprises in Global Projects (iGo), EURASIA-PACIFIC UNINET (EPU), €8,000 (Principal Investigator)
2006 – 2008                  Public IT Assessment Framework (PITAF), Austrian Ministry of Finance, with the University of Innsbruck/Austria, €170,000 (Co-Investigator)
2006 – 2007                  IT Services Accounting in the Telecommunications Sector – Framework Design, Integration 3000 - Association for Promoting Interdisciplinary Research, €5,000 (Principal Investigator)
2006                              Design and Operating Effectiveness of IT General Controls for Sarbanes Oxley Compliance, Integration 3000 - Association for Promoting Interdisciplinary Research, €61,353 (Principal Investigator)
2006                              ERP selection process in midsized and large organizations, European Union (ASO Program, SK-05/06-KE-010), €7,000 (Co-Investigator)
2001 – 2005                  ICT and Innovation in the Public Sector – European Studies in the Making of E-Government, Italian Ministry of University and Research, FIRB project 2001, grant nr. RBNE01KJTP, with the University of Bologna, WP1 Budget €135,000 (Co-Investigator in WP1)
2005                              Software Industry Study Update 2005, Vienna University of Economics and Business, €1,355 (Principal Investigator)
2003– 2004                   Diffusion of ERP Systems in Austrian and British SMEs, ARC (Academic Research Collaboration UK-AUT), British Council, UK (£800) and ÖNB-WU Wien-Award (€6,300), (Principal Investigator)
2000                              Software Industry Study 2000, Austrian Ministry for Transport, Innovation. and Technology, € 77,616 (Principal-Investigator)
PEER-REVIEWED JOURNAL Publications (From 2008)
Bernroider, E. W. N. (2013). Effective ERP adoption processes: the role of project activators and resource investments. European Journal of Information Systems. Advanced Online Publication. doi: 10.1057/ejis.2012.51
Bernroider, E. W. N., Koch, S., & Stix, V. (2013). A Comprehensive Framework Approach using Content, Context, Process Views to Combine Methods from Operations Research for IT Assessments. Information Systems Management. doi: in production
Bernroider, E. W. N., & Schmöllerl, P. (2013). A technological, organisational, and environmental analysis of decision making methodologies and satisfaction in the context of IT induced business transformations. European Journal of Operational Research 224 (1), 141–153. doi: 10.1016/j.ejor.2012.07.025
Córdoba, J.-R., Pilkington, A., & Bernroider, E. W. N. (2012). Information systems as a discipline in the making: comparing EJIS and MISQ between 1995 and 2008. European Journal of Information Systems(21), 479–495. doi: 10.1057/ejis.2011.58
Bernroider, E. W. N., Sudzina, F., & Pucihar, A. (2011). Contrasting ERP absorption between transition and developed economies from Central and Eastern Europe (CEE). Information Systems Management, 28(3), 240-257. doi: 10.1080/10580530.2011.585581
Bernroider, E. W. N., Obwegeser, N., & Stix, V. (2011). Analysis of Heuristic Validity, Efficiency and Applicability of the Profile Distance Method for Implementation in Decision Support Systems. Computers & Operations Research, 38(5), doi: 816-823. 10.1016/j.cor.2010.09.017
Bernroider, E. W. N., & Ivanov, M. (2011). Exploring the CobiT construct, its utilisation and success rates for IT project management control systems. International Journal of Project Management, 29(3), 325-336. doi: 10.1016/j.ijproman.2010.03.002
Bernroider, E. W. N., Obwegeser, N., & Stix, V. (2010a). Introducing Complex Decision Models to the Decision Maker with Computer Software - The Profile Distance Method (PDM). Journal of Systemics, Cybernetics and Informatics, 8(3), 24-28.
Bernroider, E. W. N. (2008). E-marketing utilisation, endogenous situation and organisational performance in small Austrian software businesses. International Journal of Internet Marketing and Advertising (IJIMA), 4(2/3), 262-280. doi: 10.1504/IJIMA.2008.017025
Bernroider, E. W. N. (2008). IT Governance for Enterprise Resource Planning supported by the DeLone-McLean Model of Information Systems Success. Information & Management, 45(5), 257-269. doi: 10.1016/j.im.2007.11.004
OTHER Publications (From 2008)
Minnich, B., Margiol, S., Frysak, J., & Bernroider, E. W. N. (2012). Morphometric SEM 3D analysis of microvascular networks and automated calculation of vessel angioarchitecture optimalities. Paper presented at the European Microscopy Congress (EMC), Manchester, UK. http://www.emc2012.org.uk//documents/Abstracts/Abstracts/EMC2012_0061.pdf
Bernroider, E. W. N., & Bernroider, G. (2012). Comparative Models of Neural Connectomics and their Relevance for Social Network Theories. In F. Davis, R. Riedl, Jan vom Brocke, P.-M. Léger & A. Randolph (Eds.), Gmunden Retreat on NeuroIS (pp. 22). Gmunden: neuroIS.org.
Novotny, A., Bernroider, E. W. N., & Koch, S. (2012). Dimensions and Operationalisations of IT Governance: A Literature Review and Meta-Case Study. In R. Brandtweiner & L. Janczewski (Eds.), International Conference on Information Resource Management (Vol. 1, pp. 1-12). Vienna: WU Vienna. http://aisel.aisnet.org/confirm2012/23
Bernroider, E. W. N., & Schmöllerl, P. (2011). How well do managers know and use evaluation methods for assessing e-business transformations? Paper presented at the 11th International Conference on E-Business (ICEB), Bangkok, Thailand.
Córdoba, J.-R., Pilkington, A., & Bernroider, E. W. N. (2010). IS as an Evolving Discipline in the Making: Comparing EJIS and MISQ between 1995 to 2008 (Conference Keynote). Paper presented at the Operations Research 52 (OR52), Royal Holloway, University of London, UK.
Bernroider, E. W. N., Obwegeser, N., & Stix, V. (2010b). The Profile Distance Method: Towards More Intuitive Multiple Criteria Decision Making in Information Systems. Lecture Notes of Computer Science, LNCS 6261, 221 - 230. doi: 10.1007/978-3-642-15364-8_16
Bernroider, E. W. N., Maier, K., & Stix, V. (2010). Incomplete Information within Relative Pairwise Comparisons as Utilized by the AHP. Lecture Notes in Business Information Processing, LNBIP 57, 39-50.
Bernroider, E. W. N., Koch, S., & Stix, V. (2010). Elements of Comprehensive Assessments of IT Infrastructure Projects in the Austrian Ministry of Finance. Lecture Notes in Computer Science, LNCS 6267, 84-91.
Bernroider, E. W. N. (2010). Exploring Validity, Risk and Effectiveness of IT General Controls and Processes. Paper presented at the Operations Research 52 (OR52), Royal Holloway, University of London, UK.
Auguste, M., Jashapara, A., & Bernroider, E. W. N. (2010). Exploring the perceived influence of new knowledge on absorptive capacity in a public sector organisation. Paper presented at the Operations Research 52 (OR52), Royal Holloway, University of London, UK.
Minnich, B., Lametschwandtner, A., Bernroider, E. W. N., & Mayer, H. (2009a). New 3D Quantification Software (M3) Enables to Examine Blood Vessels Inspected in the SEM / ESEM and also Allows to Render Threedimensional Models of (Micro-)Vascular Trees. Paper presented at the 9th Multinational Conference on Microscopy, Graz, Austria.
Minnich, B., Lametschwandtner, A., Bernroider, E. W. N., & Mayer, H. (2009b). M3 a New Software to Quantify Blood Vessels in Three Dimensions Examined in the SEM / ESEM which also Allows to Render 3D Models of Vascular Trees. Paper presented at the Microscopy & Microanalysis Conference of the American Society for Microscopy Richmond, US.
Bernroider, E. W. N., Sudzina, F., & Pucihar, A. (2009, June 14 - 17). European criteria for assessing enterprise resource planning (ERP) systems: Preliminary results from multiple empirical studies. Paper presented at the 22nd Bled eConference, Bled, Slovenia. http://aisel.aisnet.org/bled2009/19
Bernroider, E. W. N., Obwegeser, N., & Stix, V. (2009, July 10th - 13th). Introducing Complex Decision Models to the Decision Maker with Computer Software - The Profile Distance Method (PDM). Paper presented at the The 3rd International Conference on Knowledge Generation, Communication and Management: KGCM 2009, Orlando, Florida, US.
Bernroider, E. W. N., & Koch, S. (2009). Aligning ICT and legal frameworks in Austria’s e-bureaucracy: from mainframe to the internet. In F. Contini & G. F. Lanzara (Eds.), ICT and innovation in the public sector - European studies in the making of e-government (pp. 147-173). Basingstoke: Palgrave macmillan.
Minnich, B., Lametschwandtner, A., Bernroider, E. W. N., & Mayer, H. (2008). Enhanced Method to Quantify Blood Vessels in Three Dimensions which were examined in the SEM/ ESEM and to picture 3D images and 3D rendering models of vascular trees. Paper presented at the International Symposium on Morphological Sciences, Timisoara, Romania.
Bernroider, E. W. N., Koch, S., & Stix, V. (2008a). Rahmenmodelle und Methoden zur Messung des Nutzens von IT-Investitionen. In Promberger, Janko & Ihle (Eds.), Evaluierung von oeffentlichen IT-Investitionen - Modelle und Methoden zur Messung von Informationssystemen in der oeffentlichen Verwaltung (pp. 33-96). Vienna: Neuer wissenschaftlicher Verlag (NWV).
Bernroider, E. W. N., Koch, S., & Stix, V. (2008b). Das Public IT Assessment Framework. In Promberger, Janko & Ihle (Eds.), Evaluierung von oeffentlichen IT-Investitionen - Modelle und Methoden zur Messung von Informationssystemen in der oeffentlichen Verwaltung (pp. 97-132). Vienna: Neuer wissenschaftlicher Verlag (NWV).
Bernroider, E. W. N., & Bernroider, M. (2008). A comparative study of business process management tools based on open source software and a commercial reference. Paper presented at the 5th International Conference on Cybernetics and Information Technologies, Systems and Applications (CITSA 2008), Orlando, FL, USA.