4.25.2016

Descrizione: Descrizione: logo + rinaDescrizione: Descrizione: Descrizione: C:\Users\User\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.Outlook\ANB27RSC\CCIA_Logo.jpg

Rina Albania Sh.p.k në bashkëpunim me Dhomën e Tregtisë Italiane në Shqipëri – CCIAkanë kënaqësinë t’Ju ftojnë në SEMINARIN INFORMUES:
“NORMATIVA E RE - ISO 9001:2015”
 
28 PRILL 2016, ORA 14.00 – 18.00
 
TIRANA BUSINESS UNIVERSITY
Rruga e Kavajës, (pranë Qëndrës Tregtare GLOBE), Tiranë

RELATOR: DR. DANIELE GRISLEY, LEAD AUDITOR, RINA SERVICES SpA

Seminari ka për qëllim të informojë pjesmarrësit për ndryshimet dhe te rejat mbi këtë Normë që sapo ka hyre ne fuqi, duke u ndalur kryesisht tek:

  ·        Normat "HLS" (High Level Structure);
  ·        Struktura e ISO 9001:2015;
  ·        Konceptet e reja te ISO 9001:2015;
  ·        Tabela ndërlidhese midis ISO 9001:2008 dhe ISO 9001:2015;
  ·        Analiza e kritereve të veçanta; 
  ·        Efikasiteti i proçeseve: metoda e vlerësimit dhe impakti i Risk Management në baze te metodologjive të konsoliduara.
 
Pjesëmarrësit do të pajisen me nje “Çertifikatatë Pjesëmarrjeje”.
 
Për arsye organizative në lidhje me përgatitjen e “Çertifikatave të Pjesëmarrjes”, lutemi konfirmoni pjesëmarrjen tuaj (emer mbiemer) brenda datës 26 prill 2016, në adresën email: eventi@ccia.al  
 
Për informacione të mëtejshme: +355 4 2234243

4.21.2016

Vend i lirë pune: Project Manager në Lëviz Albania

JOB VACANCY / LEVIZ ALBANIA

LevizAlbania’s Project Team Leader / Project Manager

Location: Tirana, Albania
Organization: LEVIZAlbania
Employment Type: Full Time
Contract duration: 1 year (with possibility of extension up to 2 years)
Application deadline: 1 May 2016 
Background information
“LevizAlbania”(LA) is an initiative funded by the Swiss Embassy and implemented by three Albanian organizations, Open Society Foundation for Albania (OSFA), Partners Albania and Co-Plan. LevizAlbania is an innovative project designed to have a catalytic effect on local democracy in Albania. It will enhance local democracy by cultivating a locally rooted, demand-driven and influential civil society at sub-national level across the country. At the same time, it will undertake strategic projects and national-level advocacy to enable an environment for an improved and sustained local democracy.
Responsibilities (General)
Responsible for the overall direction, coordination, implementation, execution, control and completion of LevizAlbania project ensuring consistency with Embassy of Switzerland & Consortium (Project Facilitation Unit/PFU) strategy.
Manage the overall performance of the project including human resource management and supervision, financial controlling and quality assurance, the design and coordination of work plan; the interface with PFU / Embassy of Switzerland / donors and 3rd parties. She/he is the Project’s authority responsible & in charge for all public & multimedia communications. Provides strategic leadership with regard to all project components, lead the decision making process with regard to the Demand-driven Grants and Strategic & Enabling Instrument.
Responsible for managing day-to-day planning, implementation and problem-solving to ensure the Project team achieves their daily goals in activity productions and/or services. Responsible for activity planning and overseeing those activities are completed successfully, within the given deadline. Document all aspects of the specific activities the project is developing and working on. Work closely with upper management to make sure that the scope and direction of project is on schedule.
Responsibilities/Duties (Summary of key functions)
 • Lead the planning and implementation of project
 • It is the official person for all project’s communications with upper management, partners & stakeholders
 • Responsible to develop and maintain partnership and good relations with media and other means of public communication
 • Facilitate the definition of project scope, goals and deliverables
 • Define project tasks and resource requirements
 • Develop full scale project plans
 • Assemble and coordinate project staff
 • Manage project budget
 • Manage project resource allocation
 • Plan and schedule project timelines
 • Track project deliverables using appropriate tools
 • Provide direction and support to project team
 • Constantly monitor and report on progress of the project to all stakeholders
 • Present reports defining project progress, problems and solutions
 • Implement and manage project changes and interventions to achieve project outputs
 • Supervise project evaluations and assessment of results
 • Suggest if necessary new policies and modifications in order to reform the nature of work
 • Develop good relations with his/her colleagues and motivate them to do well by appreciating their good performances
 • Being a team leader / manager has to maintain confidentiality
 • Responsible for establishing easy communication between the employees and the higher authority
 • In case of emergency, should be able to solve problems for team members
 • It is primary duty to participate in meetings, discussions, project site visits, workshops and hearings.
Education
The candidate must possess a bachelor’s degree (educational requirements may vary widely) and several years of experience as a manager or supervisor in a relevant field. Advanced university degree (Masters) related to democratic governance and development, such as Political Science, economics, law and other social sciences.
Experience
 • Years of direct work experience in project management capacity
 • Long proven experience in human resources management
 • Proven experience in strategic planning
 • Experience in risk management
 • Demonstrated skills in influencing & leading, negotiation & delegation
 • Proven experience in change management
 • Good work record on decision-making, communication skills, team work
 • A distinguish record on know how & involvement with CSOs and civic initiatives
 • Skilled in delegating, monitoring and accomplishment.

Language Requirements 
Strong skills in written communications in English particularly in preparing issue-based papers and/or reports. Excellent spoken English is also required.
Application procedures:
The application should include a cover letter and the CV in English. Other supporting documents are welcomed. The application should arrive not later than 1 May 2016 via email to: info@levizalbania.al. Only short-listed candidates will be contacted for interviews.
LEVIZAlbania is an equal opportunity employer and welcomes applications from all interested groups without any discrimination!
For more information contact via: info@levizalbania.al or Landline: +355 44 500 153
Linku origjinal i njoftimit: http://www.osfa.al/njoftime/job-vacancy-levizalbania

4.07.2016

“Forumin e Aktivizmit Rinor” nga OSFA (SOROS)

Thirrje për pjesëmarrje në “Forumin e Aktivizmit Rinor”


Në shqipëri ashtu si edhe në shumë vende të tjera në zhvillim është me rëndësi që qytetari të jetë aktiv në mbrojtjen e të drejtave dhe interesave të komunitetit duke krijuar në këtë mënyrë kushtet për një demokracie të vërtetë dhe funksionale. Natyrisht që në këtë proces është me rëndësi që të rinjtë të kultivojnë prirjen për të qenë pjesëmarrës në mënyrë që të ndryshojnë pozitivisht realitetin në të cilin jetojnë.
Pikërisht në këtë kuadër Fondacioni Shoqëria e Hapur për Shqipërinë - Soros fton çdo të ri (gjimnazist) të moshës 15-17 vjec që të aplikojë për të marrë pjesë në forumin e “Aktivizmit Rinor”. Forumi do të  mbahet në  dy ditë gjatë një fundjave të çdo muaji (7 fundjava gjithsej të shtrira në 7 muaj) dhe do të  bazohet në  dy linja kryesore: ligjërim mbi aktivizmin dhe trajnim mbi disa aftësi bazë  që  i nevojiten një  qytetari aktiv.
Disa prej temave që do të trajtohen në këtë forum në  kuadrin e ligjërimit mbi aktivizmin janë:
 • Problemet me të cilat përballet arsimi parauniversitar në Shqipëri
 • Rëndësia e pjesëmarrjes së qytetarit në demokraci
 • Shkaqet apo faktoret qe kane ndikuar në krijimin e nje kulture pasiviteti nga shoqëria Shqiptare Aktivizmi në Shqipëri dhe në Perëndim e ilustruar me raste konkrete
 • Ndërtimi dhe mbrojtja e kauzave të përbashkëta
 • Aktivizmi i të rinjve si faktor ndryshimi

Në  kuadrin e lëvrimit të  disa aftësive praktike do të zhvillohen seanca trajnimi mbi:
 • Komunikimi publik dhe aftësitë argumentuese
 • Marrëdhënia me mediat sociale dhe mediat klasike
 • Ndërtimi i ligjërimit publik
 • Hartim i kërkesave formale; hartim peticionesh
 • Zhvillimi i aftësive për të prodhuar materiale video në funksion të advokimit

Lektorët janë pedagogë të Universitetit të Tiranës, aktivistë të shoqërisë civile dhe ekspertë  të  fushave të  caktuara. Në fund pjesëmarrësit do të pajisen me një certifikatë. Seancat e forumit zhvillohen ne Tiranë dhe për pjesmarrësit nga rrethet do të mbulohet shpenzimi i transportit, ushqimi dhe hoteli. Aplikantët e përzgjedhur do tëshoqërohen nga prindi apo një kujdestar i miratuar prej tij.
Cdo individ që dëshiron të aplikojë duhet të plotësojë formularin e mëposhtëm. Aplikimet janë të vlefshme deri në datën 12 Prill.
Për të aplikuar ju lutem klikoni këtu.

Linku origjinal i njoftimit: http://www.osfa.al/njoftime/thirrje-per-pjesemarrje-ne-forumin-e-aktivizmit-rinor