10.28.2015

Bursa në Universitetin Amerikan të Bullgarisë

Hapen aplikimet për bursa në Univeristetin Amerikan të Bullgarisë AUBG 2016


Fondacioni i Shoqërisë së Hapur për Shqipërinë – SOROS dhe Universiteti Amerikan i Bullgarisë ftojnë gjithë të interesuarit të aplikojnë për bursa të plota dhe të pjesshme për studime 4 – vjeçarenë Universitetin Amerikan të Bullgarisë për vitin akademik 2016-2017.
Degët që ofrohen në këtë Universitet janë:
Studime Amerikane; Shkenca Kompjuterike; Ekonomik; Administrim Biznesi;
Politikë Europiane; Histori dhe Civilizim; Sisteme Informative; Gazetari dhe Masmedia; Matematikë; Shkenca Politike dhe Mardhënie Ndërkombëtare; Letërsi
KriteretKandidatët e interesuar në momentin e aplikimit duhet që:
1 -  Të jenë nxënës në vitin e fundit të shkollës së mesmë ose ta kenë përfunduar atë;
2 -  Të kenë njohuri shumë të mira në gjuhën angleze (të folur dhe të shkruar).
Për këtë qëllim të gjithë aplikantët do t’i nënshtrohen provimit TOEFL në fillim të vitit 2016 pranë zyrave të Fondacionit Soros.
3 -  Aplikantët duhet të kenë një notë mesatare të lartë.

APLIKIMI
Ju duhet të aplikoni online deri në datën 31 Dhjetor 2015, në linkun :
Më pas, ju duhet të dorëzoni Formularin e Ndihmës Financiare, së bashku me dokumentat plotesues deri në datën 1 Mars 2016, në një nga adresat e mëposhtëme :
Fondacioni Shoqëria e Hapur për Shqipërinë (Soros),
Rr. Qemal Stafa, 120/2, Tiranë
Tel: +355-42-235856, 248-213

e-mail: bursa@osfa.al
Ose
Admissions Office
ABF Student Center
American University in Bulgaria
12 Svoboda Bachvarova St.
Blagoevgrad 2700, Bulgaria
Ju mund të shkarkoni dokumentacionin e kërkuar duke klikuar këtu, ose të vini t’i tërhiqni ato  pranë sekretarisë së Fondacionit SOROS.

Për më tepër informacion, Fondacioni SOROS dhe Universiteti Amerikan i Bullgarisë (AUBG) ju ftojnë të merrni pjesë në Mbrëmjen AUBG, e cila do të mbahet më 7 Nëntor 2015, ora 19:00 pranë Hotel Tirana International. Në mbrëmje do të jenë të pranishëm përfaqësues të Universitetit, studentë, si edhe ish-studentë të këtij Universiteti, nga ku mund të mësoni më shumë rreth tij dhe procesit të aplikimit.

10.27.2015

Trajnim në Serbi


"Inclusion through Non-Formal Education" Training Course
10th - 18th January 2016
Novi Sad, Serbia

Linku i aplikimit: https://docs.google.com/forms/d/1VAGqzsAnN5Z0O6_Iw7bgs4IY7cK7hg2iRDYfYggz37I/viewform?c=0&w=1

10.25.2015

Bursa për Studime Pasuniversitare në Universitetin e Europës Qëndrore në Budapest

CEU - Hapen Aplikimet për Bursa për Studime Pasuniversitare në Universitetin e Europës Qëndrore në Budapest.

Kohezgjatja: 

12 Tetor 2015 deri 04 Shkurt 2016

Bursa: 

Central European University is a graduate-level “crossroads” university where faculty and students from more than 100 countries come to engage in interdisciplinary education, pursue advanced scholarship, and address some of society’s most vexing problems. 
CEU graduate students and faculty from around the world come together in Budapest to engage in interdisciplinary education, pursue advanced scholarship, and address some of society’s most vexing problems.
Choose from 50 degree programs and apply now to join our densely international community in the heart of Europe! 
Academic areas and programs

 • Business - Link
 • Cognitive Science (PhD) - Link
 • Economics - Link
 • Environmental Sciences and Policy:  - Link
 • Gender Studies - Link
 • History - Link
 • International Relations - Link
 • Legal Studies - Link
 • Mathematics and its Applications - Link
 • Medieval Studies - Link
 • Nationalism Studies - Link
 • Network Science (PhD) - Link 
 • Philosophy - Link
 • Political Science - Link
 • Public Policy - Link
 • Sociology and Social Anthropology - Link 

Generous scholarships available
We are committed to attracting talented students from around the world and provide a variety of scholarships and research grants for which applicants from any country are eligible to apply.

Application Deadline:  February 4, 2016
More Information click here.    

10.22.2015

Vende të lira punë si shitëse në UAE

Ofrojmë mundësi punësimi urgjente si shitëse në Dubai UAE

Vela H. R. Consulting® në bashkëpunim me Agjenci Rekrutimi & Kompani Punësimi Ndërkombëtare, ofron PUNËSIM në Dubai UAE.
Partneri ynë APPAREL UAE, është një grup lider për tregtimin e 40 markave të famshme ndërkombëtare prej mbi 1200 dyqanesh me pakicë kryesisht në Dubai dhe ka të punësuar mbi 10.000 punonjës. Brands që tregtohen janë veshje mode (Aeropostale, Aftershock, Austin Reed, Bench, Beverly Hills, Polo Club, Calvin Klein, Cath Kidston, Cortefiel, Empora, Garage, Just For Kids, Kenneth Cole, La Vie En Rose, LC Waikiki, Le Chateau, New Yorker, R&B, The Children's Place, Tommy Hilfiger), këpuce dhe atlete (Anne Klein, Aldo, Athlete's Co., Birkenstock, Call It Spring, Charles & Keith, Dune, Mbt, Moreschi, Naturalizer, Nine West, Pedro, PrettyFit, Shoe Studio, Skechers, Thm, Toms), aksesorë dhe ora (Aldo Accessories, Charming Charlie, Ice Watch, Ninewest Accessories, Princess & Cult, Qup Accessories), produkte kozmetike(Bottega Verde, Glossip Milano, Inglot), produkte ushqimore (Cold Stone Creamery, Tim Hortons), etj.
• Pozicionet e punës që ju ofrohen ;
Nëse jeni në kërkim të një mundësie të artë punësimi, dhe ju pëlqen të zgjeroni eksperiencat tuaja në destinacionin e ëndrrave siç është Lindja e Mesme, mos hezitoni por apliko duke klikuar në link ose imazh ;
• Kriteret që duhet të plotësoni për të aplikuar janë ;
• Duhet të jeni brenda moshës 18 - 29 vjeçe,
• Gjuha e huaj : Për të fituar këtë kontratë pune, duhet të keni një nivel të mirë të njohjes së gjuhës angleze,
• Preferohet të keni minimalisht arsim të mesëm, dhe njohuri kompjuterike të programeve bazë për administrimin e kasës së blerjeve,
• Paraqitja juaj fizike sa më e mirë, është një vlerësim favorizues,
• Eksperiencë pune e mëparshme në fushën përkatëse është e pa-nevojshme, sepse do t'ju trajnojnë,
• Komunikuese me personalitet inteligjent, energjike dhe bindëse.

• Orari i ushtrimit të punës ; 8 - 9 orë punë në ditë, për 6 ditë në javë, duke përfshirë një orë pushim në drekë.
• Kontrata ; ju ofrohet 2 vjeçare (me të drejtë rinovimi), duke ju sponsorizuar vizën dhe lejen e punës, trajtimin shëndetësor gjatë periudhës së punësimit, koston e udhëtimit me avion (vajtje-ardhje) ç'do 1 vit drejt destinacionit të punë-dhënësit, akomodimin tuaj, ushqim cilësor 2 vakte në ditë dhe sigurimin e dëmshpërblimit financiar, në rast të prishjes në mënyrë të një-anshme të kësaj marrëveshjeje bashkëpunimi nga punëdhënësi juaj.
• Paga juaj ; nga 1.000$ - 1.225$ neto/muaj, plus bonuse shitjesh.
Vela HR Consulting - AGJENCI PUNËSIMI NDËRKOMBËTARE
Për të aplikuar duhet të sillni pranë zyrave në disk ose usb ;
o CV (format WORD ose PDF), në gjuhën anglisht.
o 1 (një) foto profili dokumenti (me madhësi 60x40).
o 1 (një) foto komplet (nga koka te këmbët).
o Pasaporta biometrike (fotokopje/skanim me ngjyra).

Dëshirojmë t'ju informojmë se hyrja në proçesin e aplikimit për ndërmjetësimin e kontratës së punësimit në Lindjen e Mesme, kushton 30€/person dhe paguhen me mandat pagese.
Për më shumë info ejani dhe na vizitoni pranë zyrave ç'do ditë të javës (përveç të dielës), nga ora 10:00 - 19:00. Për të rezervuar një takim pranë nesh, telefononi në ;
+355 66 20 35 075
+355 67 20 34 994
+355 68 39 77 707
+355 69 37 89 777
+355 42 430 067
ose na kontaktoni nëpërmjet
Skype™ : vela.al
*Adresa 1 : Pranë Liqenit, Rr. e Kosovarëve, Pallati 29 në krah të Hotel Dinasty, Kati i 1-rë, Tiranë, Shqipëri.
Tirane Office map of Vela Human Resources Consulting® ALBANIA

*Adresa 2 : Bulevardi "Ismail Qemali", Qendra Tregtare Aleksandria, Kati i 2, Vlorë, Shqipëri.
Vlore Office map of Vela Human Resources Consulting® ALBANIA

Vela H. R. Consulting® ndërton suksesin e të ardhmes tuaj.
Faleminderit që zgjodhët të bashkëpunoni me ne. Ju mirëpresim smiley
© Të drejta autori të rezervuara / Kopjimi dënohet me ligj. 2013 - 2015 / Vela Human Resources Consulting Albania

10.21.2015

Vullnetar në programin Global Citizen

Global Citizen is a 6 weeks volunteering abroad program, with accommodation and at least a meal per day covered.
Get out of your comfort zone and acquire new skills, while working in different social projects, in an international environment.
Hear the ‪#‎WorldCalling‬. If not NOW, when?
Global Citizen Application form
Congratulations for taking the decision to get a life-changing experience with AIESEC Albania! If you want to know more about the program before applying, check out the booklet:http://bit.ly/GC_Albania_booklet

DEVELOP with us!

Please fill the application in English. Deadline for Applications is 23rd of October 23:59 GMT +2.
All applications received after this time, will be automatically rejected. If you have any questions, please contact us via email: AIESECinAlbania@gmail.com
Linku: https://aiesecinalbania.typeform.com/to/gGLArv

Programi i MBNJ Financë viti akademik 2015-2016

Struktura e literaturës së programit mesimor:

Tema 1: Leksion
Tema 2: Leksion
Tema 3: Leksion
Tema 4: Liber
Tema 5: Leksion
Tema 6: Leksion 
Tema 7: Liber
Tema 8: Leksion
Tema 9: Leksion
Tema 10 Liber
Tema 11 Leksion
Tema 12 Leksion
Tema 13 Liber
Tema 14 Liber
Tema 15 Liber


2. Ndarja e pikeve eshte si ne vijim: 
15 pike pjesmarrja ne seminare dhe pergjigjet vjetore
15 pike provimi ndermjetes
70 pike provimi perfundimtare

Ju urojmë pune te mbare dhe suksese !

Vende të lira pune për staf spitali në Dubai dhe Abu Dhabi

Mundësi punësimi në rrjetin e Spitaleve VIP (Luxury Hospitals) në Dubai dhe Abu Dhabi.

Pozicionet e punës:

Recepsionist Spitali – Rroga 900 $
Asistent Infermier – Rroga 1500 $
Infermier – Rroga 2000$

Vendodhja: Abu Dhabi, Dubai

Benefite:


Pagesë mujore fikse ne sipas pozicionit
Kontratë 2 vjeçare pune ne nje prej spitaleve me serioze dhe te medha ne Dubai dhe Abu Dhabi
Akomodim i mbuluar përgjatë gjithe kontratës së punës
Siguracione shendetesore te mbuluara
Benefite në bazë të performancës
Kosto e licensimit per pozicionin Infermier e mbuluar prej punedhenesit
Transporti vajtje – ardhje, akomodim-punë
Leje punë
Vizë pune
Bileta e avionit vajtje dhe kthim në përfudim të kontratës

Kriteret:

Te kete kryer arsimin e larte ne degen perkatese (recepsionist spitali - cfaredo dege; assisten infermier dhe infermier - arsimin e larte per infemieri)
Niveli shumë i mirë i gjuhës Angleze.
Experiencë pune në bazë të pozicionit që aplikon (per pozicionin e punes infermier, 2 vjet pune eksperience eshte kriter kualifikues)
Të jenë të komunikueshëm dhe gatshëm për të punuar në grup

Si të aplikoni:

Për të aplikuar dërgoni një CV tuajën në Anglisht me foto me subjekt “pozicioni qe aplikoni” në adresën:

Europe Agency Tiranë:

info@europeagency.al ose duke kontaktuar në +35544517279 dhe +355692093800 dhe

Europe Agency Prishtinë:

info.ks@europeagency.al dhe tel: +377 44 701 456 dhe +377 44 474 461

Për cdo pyetje apo paqartësi jeni të lutur të kontaktoni në numrat e mësipërm ose inbox.

Ju mirëpresim!

10.20.2015

Konkurs fotografie për nxënësit e shkollave 9 vjeçare dhe të mesme nga OSFA

Konkurs “Reporteri i Shkollës Time”


Tematika: 

Fondacioni Shoqëria e Hapur për Shqipërinë fton nxënës të shkollave 9-vjeçare dhe të mesme të marrin pjesë në konkursin “Reporteri i Shkollës Time”. Konkursi mbështetet tek imazhi (foto ose video) të cilat paraqesin mënyrën sesi ju e shihni shkollën tuaj, gjëndjen e infrastruktturës ose përballjen me probleme të cilat ndikojnë jetën tuaj brenda shkollës apo procesin mësimor. Fotografitë si edhe videot mund të realizohen përmes aparaturave profesionale por edhe përmes aparatëve telefonik. Videot mund të përbëhen nga plane xhirimi sikurse mund të pasurohen edhe me përshkrim përmes zërit, rrëfime apo edhe dialogje midis personave të ndryshëm të cilët kanë dijeni apo ndihen të shqetësuar përballë problemit. Gjatësia e videos parashikohet 3 deri në 8 min.Videot mund të paraqiten bruto apo të kenë kaluar përmes procesit të montazhit.
Në përfundim të procesit të konkurimit do të ndahen disa çmime përkatësisht
Konkursi i fotografive
Çmimi i parë (Kompjuter Laptop)
Brand: Lenovo
CPU: Intel Core i5
Display: 15.6'' HD resolution
RAM: 4 GB DDR3
HDD: 500 GB
Graphic: Intel HD 4600
Wi-Fi (802.11 a/b/g/n)
Extra HDMI 

Çmimi i dytë (Aparat fotografik)
APARAT FOTO SONY
BLICI: Auto, Manual Flash, Slow Synchro
MEMORJA E REGJISTRIMIT: MS Duo /SD/SDHC/SDXC
STABILIZIMI I FIGURES: Optical Steady Shot
FORMATI I REGJISTRIMIT: JPEG/AVCHD/MPEG-4
REGJISTRIMI VIDEO: 1920x1080 60i/24p Full HD video
REZOLUCIONI: 20.4 MP
ZMADHIMI OPTIK: 4x
NDJESHMERIA ISO: 100-16.000
FOKUSIMI: Automatik / Manual

Konkursi i fotografive
Çmimi i parë (Kompiuter Laptop)
DELL 15.6" i5
Model: DELL INSPIRON SERIES
CPU: Intel Core i5-5200U
Display: 15.6 "HD
RAM: 8GB
HDD: 500 GB
Graphic: 2 GB Nvidia GeForce
Camera: 720p HD Webcam
Warranty: 3 Years

Çmimi i dytë (Aparat fotografik)
NIKON D3200 KIT 18-55VR II
AV: PO
HDMI: PO
USB: PO
MADHESIA E EKRANIT: 3 Inch
BATERIA: Lithium-Ion EN-EL14
BLICI: Auto / Manual
MEMORJA: SD / SDXC / SDHCLENTET: 18-55mm VRSTABILIZIMI: Vibration Reduction VR
FORMATI I REGJISTRIMIT: MPEG-4
REGJISTRIMI VIDEO: 1920x1080 30fps
REZOLUCIONI: 24.2 MP
NDJESHMERIA ISO: Auto 100 – 12800

Afati për dorëzimin e produkteve foto (një person mund të dorëzojë maksimalisht 3 fotografi) ose video (çdo person mund të dorëzojë vetëm një video) do të jetë data 28 Nëntor 2015, përmes e-mailit në adresënkonkursiarsimi@osfa.al ose dorazi pranë sekretarisë së Fondacionit.
Për çdo pyetje ju lutem kontaktoni në adresën konkursiarsimi@osfa.al 

Trajnim në Antalya për të rinjtë nga Shqipëria dhe Kosova


Trajnim ne Antalia/ Turqi nga data 24.1-30.1.2016

Tema: Europe's Youth beyond discrimination. 

Te Interesuarit duhet te plotesojn formularin dhe ta dergojne me Email. 

Kostot e rruges (deri ne 170 Euro) dhe te hotelit do te jene te paguara. 
Ne trajnim do jene gjithsej 36 pjesemarresh nga Turqia, Shqiperia, Gjermania, Franca, Italia, Armenia, Gjeorgjia, Rumania dhe Greqia. 

Aplikuesit nga Kosova duhet ta blejne bileten nga Tirana (keshtu e kerkon procedura nese nuk ka organizate partnere ne projekt)

Kontakt: 

Training Course „Europe’s Youth beyond discrimination“

24.1-30.1.2016


Linku i dokumentit të aplikimit: https://word.office.live.com/wv/WordView.aspx?FBsrc=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fattachments%2Ffile_preview.php%3Fid%3D963257497068622%26time%3D1445338558%26metadata&access_token=100008641357962%3AAVJxVC8eYSUQf3I4Sr5HjJ6jtG7QJbvWZHD_jhFY-Mi2QQ&title=EYBD.docx