5.23.2015

Deloitte Albania kërkon Junior Auditor

Job Description

Junior Auditor starting date September 2015 (Entry Level ‑ Fresh Graduates)

 

Deloitte is one of the leading professional services organizations in Albania and Kosovo, specializing in audit, tax, consulting, and financial advisory services with clients. We provide powerful audit services to some of the country’s most well-known and respected companies, and foreign investors.

 At Deloitte Albania, you can have a rewarding career on every level. In addition to challenging and meaningful work, you will have the chance to give back to your community, participate in a range of diversity and inclusion initiatives, and find the support, coaching, and training it takes to advance your career. Our commitment to individual choice lets you customize aspects of your career path, your educational opportunities and your benefits. Additionally our culture of innovation means your ideas on how to improve our business and your clients’ will be heard.

Job Description

A career in Audit at Deloitte Audit Albania is a key link in the financial reporting chain, putting you in the position of trusted advisor to businesses in the country. You will need the flexibility to implement our international audit approach while bringing to the fore your understanding of the complexities and unique circumstances of our clients and the business landscape in the country. All this while adhering to the highest standards of independence, professional objectivity and technical excellence.

5.22.2015

Youth Exchange në Serbi

Youth exchange ne Serbi:
Kerkohen Pjesmarres nga Shqiperia per nje shkembim rinor me teme "Healthy Cycling through biking" ne Serbi ne datat 12 - 19 qershor 2015.
Pjesmarresit duhet te jene njohes te mire te gjuhes angleze. 100% e ushqimit dhe fjetjes jane te mbuluara nga organizatoret. Ndersa rimbursimi i udhetimit do te behet sipas guides se re te Erasmus +. 
Metodologjia baze e aktivitetit do te jete ajo e Edukimit jo-formal.

Ftojme te gjithe pjesemarresit e interesuar, te dergojne aplikimin e tyre (CV) ne erasmus@unique-je.org brenda dates 23 Maj.
PAS KESAJ DATE DO TE LAJMEROHEN VETEM TE PERZGJEDHURIT PER KETE AKTIVITET.
Fee e pjesmarrjes ne projekt do te jete 30 Euro.
Me teper info rreth projektit:
- To provide space and time for youth organizations working on healthy life issues among youth and healthy lifestyles both in Programme Countries and South East Europe (SEE) to present their work, 
- To exchange examples of good practice, 
- To focus on the debate of the state of health in different realities of Europe, 
- To explore different techniques as a means of promotion of positives of healthy lifestyles in terms of better communication with young people, 
- To foster future cooperation and young people’s involvement in the process of creation of better approaches towards youth, 
- To reflect on issues of health insurance policies and equality programmes of the European Union. 
- To promote simple sporting or cardio activities

Model NATO Youth Summit 4th edition
Apply for Model NATO Youth Summit 4th edition: http://www.eadsociety.com/monys-2015-registration/

5.19.2015

Trajnim për Sipërmarrësit e Rinj


You want to become an entrepreneur, but there are many factors that hinder you? Here’s where “LEAP!” training comes in.


Why? – To encourage and guide you in creating your own online business.
What? – Trainings in three consecutive Saturdays.
When? – Starting from 23rd of May.
Who? – AIESEC in Albania and other guest speakers.

All participants will be rewarded a certificate at the end of all three trainings. The participation fee for the overall event is €10.


Deadline: Thursday, 21st of May, 23:59

5.18.2015

Kërkohet Manaxhere (F) për Bar tek 2 kullat

Permbledhja e pozicionit:

Supervizimi i punës në bar:

• Përgjegjëse për porositë e mallit, kur dhe cfarë nevojitet.
• Përgjegjëse për analizat e stokut të mallrave në bar.
• Mbyll xhirot e cdo ditë dhe realizon derdhjet e shumave në departamentin përkatës.
• Komunikon vazhdimisht me stafin per problematikat dhe nivelin e shërbimit.
• Mban dhe implementon metoda pune që përmirësojnë cilësinë në punë dhe shërbimin.
• Organizon evente të ndryshme në periudha të ndryshme te vitit.
• Ndjek me përpikmëri ecurin e punës dhe faturat që I lëshohen klienteve.
• Sigurohet që cdo klient merr faturën e saktë dhe nuk ka ngatërresa apo abuzime.
• Bën analiza të sakta për të ulur shpenzimet.
• Mban në kontroll të vazhdueshëm të faturat hyrëse në lokal si dhe cmimet përkatëse.

Cilësia e shërbimit në bar:

• Përgjegjës për të përmirësuar dhe ruajtur nivelin e mire te shërbimit në bar, duke pasur në qëndër  të vëmëndjes kërkesat e klientit.


Kualifikimet / Kërkesat

- Te kenë përfunduar arsimin e lartë, preferohet dega Ekonomik
- Të kenë mbi 3 vjet experience në pozicione menaxherale.
- Njohje shumë e mirë e gjuhës angleze
- Njohje shumë e mirë të paketës Microsoft Office, si dhe të programeve financiare.
- Aftësi shumë të mira komunikimi
- Aftësi për të punuar në grupTë gjithë të interesuarat të dërgojnë CV e tyre tek info@azconsulting.al brenda datës 25.05.2015
Vetëm kandidatet e përzgjedhura do të thirren për intervistë.

5.17.2015

Erasmus + në Vlorë


Kerkohen te rinj pjesmarres per nje shkembim rinor qe do te zhvillohet ne Vlore ne datat 31 Maj - 9 Qershor ndermjet disa te rinjve shiptare e italiane. Fokusi i aktivitetit eshte papunesia e te rinjve dhe mundesite qe turizmi krijon, ai do te zhvillohet ne gjuhen angleze dhe shpenzimet e akomodimit, ushqimit e transportit jane te mbuluara nga organizatoret. Ne fund te tij pjesmarresit do te pajisen dhe me certifikate, duke qene se aktiviteti eshte pjese e programit Erasmus +. 
Te gjithe te interesuarit mund te kontaktojne ne adresen: mena_groupal@yahoo.com , per te marre formularin e aplikimit dhe cdo informacion tjeter te nevojshem.


Vende të lira: 10
Limiti i moshës: mbi 18

5.11.2015

Bursë për studime Master në SHBA

Master in International Peace Studies, University of Notre Dame, USA


Deadline: 15 December 2015
Open to: candidates of all nationalities
Scholarship: tuition, stipend for housing and living expenses, support for internship

Description

The Kroc Institute’s Master’s Degree in International Peace Studies at the University of Notre Dame will prepare you for a career in public policy, political change, organizational management or conflict analysis and transformation.

The 2-year master’s program includes:
  • Coursework in peace and justice theory, contemporary conflicts and strategies of peace, and career paths in public policy, political change, management, and conflict analysis and transformation;
  • Six months internship at leading organizations in Asia, Africa, Latin America, the Middle East, or the United States, strengthening professional skills;
  • Make connections and join a global network of Kroc Institute alumni at work in nearly 100 countries around the world.
 As a complement to their academic classwork, every student takes a two-semester Professional Development Seminar, designed to enhance leadership skills, support planning for vocational direction, and sharpen tools for professional success.

Eligibility

Admission to the Kroc Institute’s master’s program is highly selective. Successful candidates have outstanding academic credentials as well as work experience (paid or volunteer) in areas related to peace and justice. Applications are welcome from the candidates of all nationalities.

Scholarship

The scholarship covers the full cost of two years of graduate tuition. Master’s students also receive a stipend for housing and living expenses, and support for the 6-month internship, including travel to and from a Kroc Institute field site in Africa, Asia, Jerusalem, Latin America or the United States.
Master’s students also may apply for professional development funding from the Kroc Institute to support travel and/or other expenses related to participation in a conference or other academic or professional event.

Application

The application deadline is 15 December 2015.
All application materials and detailed information on application process you will find HERE.
For more information visit the official website HERE.

5.08.2015

22 bursa studimi PhD në Itali

22 PhD Scholarships in Economics and Management, Italy


The University of Trento is now inviting applications from qualified candidates for 22 PhD Scholarships in its three PhD programmes:
PhD in Economics and Management (6 scholarships)
. The programme focuses on the fields of decision sciences, organization, human and natural resource management with special attention to methodologies used in a behavioural approach to economic studies.Particular emphasis will be given to research proposals on the following subjects:
  • Behavioural game theoretical explanations of social contract, acceptance and conformity with norms and institutions
  • The impact of different firm’s model of corporate governance on innovation and internationalization process
  • Cognitive and emotional processes in consumer choice
PhD programme in Development Economics and Local Systems (7 scholarships) – a jointly PhD programme with the University of Florence
The PhD Programme aims to develop the following knowledge and skills:
  • Research and training activities in applied economics both in academics and at firms level, systems of firms, public and private research centers, and international, national and non – governmental organizations
  • Impact analysis of policies and evaluation/management of programmes and projects
The PhD Programme is organized in two curricula:
  • Development Economics
  • Economics of Local Systems
Both curricula need a good knowledge of the economic and behavioural dynamics both in developed and developing economies.
PhD in Sociology and Social Research (9 scholarships)
 
The programme provides state-of-the-art research training and teaches advanced professional skills in sociology and social research. Besides providing a solid foundation in the disciplines, including a broad range of quantitative and qualitative methods, the Programme places strong emphasis on theoretically driven empirical sociology. 
All programmes are full time and will be taught in English by members of the university’s multi-national faculty. No tuition fees are charged and the scholarships are adequate to cover living expenses in Trento. 
School of Social Sciences
Department of Sociology and Social Research
Via Verdi 26 – 38122 Trento – IT
Phone: + 39 0461 283756-2290-1369
Fax: + 39 0461 282335


Email: school.socialsciences@unitn.it

5.06.2015

Bursa studimi në Itali për vitin akademik 2014-2015

Gli studenti albanesi che intendono venire a studiare in Italia possono concorrere per delle piccole borse di studio messe in palio dal Ministero degli Affari Esteri italiano. Ecco il bando per l'a.a. 2015/2016 e le altre informazioni utili
Roma, 4 maggio 2015 - Il Ministero degli Esteri dell'Italia offre a studenti e laureati di oltre 100 paesi de mondo  delle borse di studio di € 620 al mese, per la durata di tre, sei o nove mesi per l'anno accademico 2015-2016. Per gli albanesi, segnala l’ambasciata Italiana a Tirana, sono in palio in tutto 54 mensilità.

Favorire la “cooperazione culturale internazionale”, la “diffusione della conoscenza della lingua, della cultura e della scienza italiana”, ma anche la “proiezione del settore economico e tecnologico dell’Italia nel resto del mondo”. 
A leggere il bando, è questo l’obiettivo delle borse di studio destinate a studenti stranieri messe in palio dal governo italiano per l’anno accademico 2015/2016. Aiuteranno chi frequenterà,  presso istituzioni italiane statali o legalmente riconosciute, corsi di laurea, master, dottorati, scuole di specializzazione, corsi di alta formazione professionale, artistica e musicale, progetti di Studio in co-tutela, corsi avanzati di lingua e cultura italiana corsi di aggiornamento/formazione per Docenti di lingua italiana.
Per quanto riguarda la tipologia di corsi ammessi, per l'a.a. 2015/2016 si segnala un'importante novità. Al fine di favorire percorsi formativi di secondo livello, sono ammesse candidature esclusivamente per Corsi Universitari di II ciclo, Master di I e II livello, Dottorati di Ricerca, Scuole di Specializzazione, Progetti in co-tutela, Corsi AFAM, Corsi avanzati di lingua e cultura italiana, Corsi di aggiornamento/formazione per docenti di lingua italiana.
Sono ammesse, però, le candidature al rinnovo per coloro i quali nell'a.a. 2014/2015 abbiano usufruito della concessione di una borsa di studio per l'iscrizione ad una laurea di I ciclo e a ciclo unico.
Come avvisa anche l’Ambasciata italiana a Tirana, le borse sono offerte ai giovani in possesso dei seguenti requisiti: titolo di studio utile all’iscrizione, buona conoscenza della lingua italiana, età compresa tra i 18 e i 35 anni (45 anni nel caso di docenti di lingua italiana per corsi di perfezionamento nella loro disciplina), regolarità del corso di studio.
Bisogna sbrigarsi però. Entro mezzanotte del 13 maggio 2015 i candidati dovranno presentare la loro domanda on-line. Una volta eseguita la registrazione (con upload del documento d’identità) i candidati potranno presentare la loro candidatura utilizzando l’apposito formulario che andrà compilato in tutte le sue parti obbligatorie (anagrafica, tipologie dei corsi, titoli di studio, lettere di presentazione) prima della verifica e dell’invio. Il formulario dovrà poi essere stampato e firmato. Entro 27 maggio 2015 i candidati dovranno far pervenire all’Istituto Italiano di Cultura (Istituto Italiano di Cultura –Sheshi Skënderbej, Pallati i Kulturës, Kati II –Tiranë) la documentazione cartacea che sarà loro richiesta per e-mail  e che comprenderà il formulario firmato, datato e corredato di foto, le fotocopie dei titoli di studio e della certificazione di lingua italiana posseduti, le lettere di presentazione, la dichiarazione di intenti, il progetto di ricerca (solo per i dottorati).
Le borse, assegnate dal Ministero degli Esteri attraverso al rete di consolati italiani nel mondo, hanno in genere una durata di 3, 6 o 9 mesi (ma per i corsi di italiano si scende a 1 mese). Le borse di studio saranno erogate direttamente dall’Università allo studente con procedura semplificata ed abbreviata. I candidati tengano conto quindi che, ove si iscrivano ad Università diverse da quelle elencate qui sopra, il pagamento della loro eventuale borsa (che dovrebbe avvenire su base trimestrale a partire dal 1° gennaio 2016) potrà subire dei ritardi.
Per assistenza durante la fase di presentazione delle domande ci si potrà rivolgere all’Istituto Italiano di Cultura a Tirana, all’indirizzo: iictirana.borse@esteri.it.
Più informazioni sul sito del Ministero degli Esteri: Borse di studio offerte dal governo italiano a stranieri 

Linku origjinal: http://www.shqiptariiitalise.com/component/content/article/41-studentet/6059-governo-italiano-offre-borse-di-studio-per-studenti-albanesi-domande-fino-a-13-maggio.html?directory=84

5.05.2015

Master në Studime Mesdhetare

Call for Applications: MA in Mediterranean Studies 2015-2016

MA_MedStu_2015-2016_800x600
We are pleased to inform you that the call for applications for the MA in Mediterranean Studies 2015-2016 is now open.
Applications for entry in 2015-2016 may be submitted until June 30, 2015.
Linku origjinal: http://pedis.uop.gr/?p=3198